top of page

Sírkő,síremlék felújítás és tisztítás Győrben a gyakorlatban

Vállalkozásom fő célja a precíz,gyors munka, hogy a megrendelők a lehető legnagyobb elégedettséggel távozhassanak!A mai világban csak és kizárólag a minőségi munkával lehet hosszú távon érvényesülni aminek elengedhetetlen kellékei a jó anyagok és azoknak magas szintű ismerete!

 

 

Sírkő előkészítése:

Első dolgunk hogy a sírkőről eltávolítunk minden mécsest, koszorút és vázát a még tökéletesebb tisztítás érdekében.

 

Első lépcső:

A sírkő tisztítás első lépcsőjén mindenképpen teljesen szárazon kezdjük a munkálatokat,így tudunk megszabadulni egyből a poros,homokos szennyeződésektől.

A durvább,évek alatt beleivódott szennyeződéseket csiszolási technológiával is el tudjuk távolítani úgy,hogy a sírkő egyáltalán nem sérül.Ezzel előkészülve a felújítás második fokára.

Második lépcső:

 

A sírkő felújítás második lépcsőjén egy vegyszeres tisztítási módszert alkalmazva távolítjuk el a fennmaradó szennyeződéseket.Ez a megoldás tökéletesen kitisztítja a nehezen beférhető helyeket is,így biztosítva a tökéletes újszerű állapotot a munka végén. A síremlék eredeti színét ezzel a módszerrel szinte teljesen vissza tudjuk állítani.Az eredmény az alábbi képen magáért beszél.

sírkő-felújítás-győr-rés-elötte-utána3.j

Sírkő,síremlék felújítás Győr és környékén akár helyben is

 

Koller Gránit  a legjobb eredmény elérése érdekében az úgynevezett kétlépcsős sírkő felújítási technológiát helyezi előtérbe, de természetesen igény esetén és persze ahol megengedett a hagyományos csiszolásos technológiával is képes felújítani és újjá varázsolni szerettei síremlékét.Szakembereink előzetes ingyenes helyszíni szemle után megkezdik a munkát.

 

A kétlépcsős sírkő felújítási technológia ismertetése:

Gránit sírkövek tisztítása,felújítása

A gránitból készült síremlékek nagy előnye,hogy nem koszosodnak, mohásodnak,de az évek alatt sajnos gyakran elbillennek, megsüllyednek,kikopnak a betűk és számok vagy esetleg elengedi a szilikonos ragasztás.Ezeket szakszerűen a helyszínen is tudjuk javítani.

Elbillent sírkő felújítása,alapozása

Sok esetben előfordul a sírkövek megsüllyedése,elbillenése a természeti körülmények és esetleg a hanyag alapozás miatt.Ezen munkákat mi rutinszerűen,precízen elvégezve megoldjuk és az eredeti állapotot visszaállítjuk.

 

Javítás menete:

  • A sírkő teljes szétszedése és takarítása a fent írt módszerekkel

  • A talaj újra alapozása azaz a föld újra döngölése majd vízszintbe rakása

  • A síremlék összerakása

Sírkő felújítás,összerakás temetés után
Tudunk segíteni ügyfeleinknek meglévő sírkő felújításában,teljes tisztításában, temetés után újbóli felállításában nagy odafigyeléssel.A temetés után viszont szükséges egy bizonyos idő eltelése a megfelelő talaj körülmények miatt.Erről bővebben a Hasznos menüpontban olvashat itt.
Betű vésése,festése és teljes felújítása
Ahogy már fentebb a gránit sírköveknél említettük a szövegek az idő elteltével sajnos kifakulnak vagy esetleg új név felírására van szükség.Ezeket újra véséssel és festéssel eredeti állapotukra szakszerűen visszaállítjuk.Új név felírásánál korszerű számítógépes technológiával megtervezzük és a kért szöveget felvisszük a sírkőre.
sírkő-felújítás-győr-betű-festés1.jpg

További sírkő felújítás,javítás Győr-Moson-Sopron megyében ingyenes helyszíni ajánlatkéréssel

Vállalom az elbillent gránit síremlékek szétszedését, újra alapozását és összerakását. Új műkő vagy gránit patkó készítését, betűk vésését vagy akár festését is. Vállalom temetésre a sírkő szétszedését. Sírkő tisztítását és összerakását. A pontos ár megadásához elengedhetetlen a sírkő megnézése a helyszínen aminek semmiféle plusz költsége nincs. Ingyenes a kiszállás akkor is ha nem történik rendelés vagy ha felújítás helyett új síremléket rendelnek!

 

Győr-Moson-Sopron megyében ingyenes az új sírkövek kiszállítása, Komárom-Esztergom illetve Veszprém megyében szállítási költséget számolunk fel!

Sírkő felújítási munkáim végeredményeit a Referenciák menüpontban  megtekintheti.

Üdvözlettel Koller Csaba-Koller Gránit Győr

bottom of page