top of page
Keresés
  • Szerző képekollersirkogyor

Sírkő bontás és elszállítás Győr-Moson-Sopron megyében sírköves szakembertől! Mikor lehet szükség rá
Sírkő bontása


Sírkő bontása több esetben is szükséges lehet.

Síremlék bővítése:

Meglévő síremlék bővítéséhez minden esetben szükséges a bontás, hogy az elemeket szakszerűen bővíteni tudjuk. Ilyenkor lehetséges más elemek beszerzése és hozzáépítése a meglévő darabokhoz az összeállítás során


Sírkő költöztetése:

Előfordulhat olyan eset is, hogy költözés miatt vagy esetleg családi okok miatt szeretnénk a síremlékeket és az elhunytakat másik temetőbe vagy temetőrészbe áthelyeztetni. Ilyenkor, mivel a nyughely teljes szétszedésre kerül érdemes a sírkő felújítása is, hogy utána hosszú évekig ne legyen probléma vele.


Sírkő felújítás:

Természetesen ide kell sorolnunk azokat a sírkő felújítási eseteket is, amikor bontás szükséges a maximális hatás elérése érdekében. Ekkor a felület 100%-ban megtisztítható.


Síremlék megsüllyedése:

Sírkő megsüllyedése esetén természetesen a nyughelyet teljes egészében bontani kell, hogy a talajt megfelelően alapozni tudjuk, hogy a süllyedés problémáját megszüntessük és a lehető legjobban megelőzzük. Sajnos vannak olyan talaj körülményekkel rendelkező temetők hazánkban, ahol nagyon gyakori probléma lehet az újbóli megsüllyedés akkor is, ha megfelelően el vannak látva a sírkő alapozási feltételek.Ahogy a sírkő készítések, összeállítások, felújítások során úgy a síremlék bontásánál is be kell tartani a szakszerű minőségi lépéseket, hogy síremlék ne sérüljön meg.

Nagyon fontos a kellő szakmai hozzáértés!

Egyrészt, ha házilag szeretnénk megoldani a sírkő bontási munkákat, mivel nehéz fizikai megterhelésről beszélünk nagy a veszélye a sérüléseknek, ha nem szakszerűen távolítjuk el az elemeket a megfelelő sorrendben. Továbbá fennáll az a kockázat is, hogy visszafordíthatatlan kárt okozunk a sírkőben és vásárolhatunk egy teljesen új elemet. Ezt semmiképp nem ajánljuk senkinek, hogy önállóan végezze.


Ha szeretnénk a lehető legjobban karbantartani sírköveinket erre készítettünk egy kis segítséget a sírkő gondozása házilag cikkünkben.


A köveket általában csapolással vagy ragasztással rögzítik. Ezek a kötési eljárások biztosítják, hogy a temetőkben a sír mellett biztonságosan tudjanak közlekedni. Ez igen is nagy felelősség, mert egy több száz kilogrammos fejkő halálos balesetet is tud okozni vagy "kisebb" problémának betudhatjuk azt ketté törik az elem a leesésnél és vásárolhatunk egy újat.

Ne bontsunk szét egy sírkövet, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy összeállításnál helyesen rögzíteni is tudjuk úgy, hogy emberi életet nem veszélyeztet!

Inkább keressen meg egy sírköves szakembert, akinek az eszközei és tapasztalata is meg van a feladat biztonságos ellátására.Milyen szolgáltatásaink segíthetnek még Önnek?
Vállalni tudjuk temetkezés után sírkövek felállítását. Több éves sírkő felújítási tapasztalatunkkal támogatjuk megrendelőink igényét. Szakmai tanácsokban is szívesen segítünk. A legmodernebb technikával készíthetünk Önnek feliratokat, motívumokat egyedi igényeinek megfelelően. Síremlékek kiegészítő elemeinek beszerzésekor a legjobb minőséget ajánljuk legyen az mécses, váza, fejkő díszítő elemek.


Hol vállalunk sírkő összeállítási, felújítási, bontási munkákat?


Győr-Moson-Sopron megyében díjmentes kiszállással és szállítással biztosítunk minőségi munkát ügyfeleinknek. Veszprém és Komárom-Esztergom megyében történő Ajánlatkéréssel is nyugodtan keressen minket sok esetben a távtól függően itt is vállalunk ingyenes kiszállítást.

Az ajánlat kérése minden esetben INGYENES!


196 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page